Tuesday, February 17, 2009

Heavy sleeper?

Which one are you? Heavy, or light sleeper?? Hmm, I guess it's a parents thingy: once they have a baby, they become a light sleeper.. I used to sleep like dunia-nak-runtuh-pun-tak-bangun-bangun. But, I can easily be awakened by Ian's soft voice. Be it dia mengigau or just tidur berbunyi (kesan blocked nose). Ian is a light sleeper. He's very sensitive to movements. Cepat jer bangun..
.
Look at this baby, in his sleep or when he's awake, he needs lots of space. Lasak. I can't imagine the damage that he's capable of doing when he's able to crawl or when he's mastering the art of walking!
.

Tidur lintang pukang. Kejap je tegak, pastu melintang.. :P

.
P/s - Saya pernah menjengah satu blog yang memaparkan aksi bayinya yang sedang tidur. Aksi yang sama. Sama berdoa agar nanti Rayyan juga akan melalui fasa itu. Alhamdulillah.. :P

8 comments:

puterikurekure said...

hehehe.
mesti Ian tidor macam mamanya.
awak tidor lasak tak?

Jiey^Mien said...

hhehehe.. Mama Ian tido sopan jer.. Statik..
Ayah Ian tido beria.. Kalau Ian tido in between kitorg, everytime hubby moves, mesti saya akan terjaga and cakap, "Bang, Ian bang.." Tak pun, "Bang anak ni bang, kang jadik lempeng keng.."

Mrs Azmar said...

Hai Jiey,

Sy lak light sleeper..senang terjaga..and ske terjaga tgh2 mlm or sblm subuh..En.hubby lak..mmg kaki tidur..iron board jatuh tepi dia pon dia skit pon x bergerak..

x tau le baby ni ikut sape..hehehe

p/s: x berani rasanye nanti nk letak baby tido between me & hubby..rasa2 kang jadi lempeng gak..huhuhu..papanye ganas gak tidonyer..

Jiey^Mien said...

Mrs Azmar : Kalau dah besar panjang tido lasak, memang takleh nak wat apa la.. Itu yg sy pelik ms first time tgk hubby tido lasak.. My bros semua jenis yang tido sopan.. =)

tp kalau tgk baby tido lasak, comel jer.. :P

Hehheheh.. That's why Ian mmg tido dlm baby cot dia.. Bila dia wat perangai nak tido ngan Mama dia baru la sy letak kat tgh. Tp bila dia dh betul2 lena, terus angkat. (tapi biasanya, elok2 angkat, terus dia bukak mata luas2.. Hehhehe.. Light sleeper..)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku memang tido mati..tapi bila Nuha merengek, aku yang selalu jaga..hubby mesti tak pasan..aku pun takut letak nuha sebelah hubby, takut dier terpenyek Nuha sebab Nuha tido lasak..hahaha

Jiey^Mien said...

elissmie : Naluri keibuan la tuh.. :P

Pnut said...

Jiey-Bantal, alas tido Ian sama macam Alesya,bantal sama, malah baju tido Pooh tu sama cam...sehati sejiwa kita membeli barnag baby heheheh, cuma Alesya tak hisap puting..ehehehe, si abang dia dulu hisap puting, si adik ni kitaorg tak kasi puting..eheheh

mirah said...

memang comel baby tidur ni. Tp memang lasak kan diaorng ni. Khadijah masih tidur between me and hubby. Dulu tidur tepi sekali tp asyik kena dinding je, jd biar duk tengah lah.

eh khadijah pun ada baju pooh tu, makcik dia beli kan.. hehe...