Monday, February 16, 2009

Ujian

Ian masih selsema dan batuk. Tiada perubahan walau sudah lebih seminggu berlalu. Mungkin esok atau lusa, kami akan membawa Ian ke PMC. Bunyi nafasnya tidak berapa lancar. Sukar untuk bernafas, apatah lagi untuk makan dan minum..
.
Kerana selsema dan batuk itu juga, kami masih belum membawa Ian ke SJMC untuk melakukan penilaian penuh. Dan satu lagi ujian masih belum dijalankan.
.

Pada kunjungan kami ke PMC yang lalu, kami bertemu kawan Ian; Aiman, bayi pramatang yang lahir 3 hari selepas Ian dengan berat hanya 640gm. Skrg, sudah 6.5kg.

.
Seperti yang kawan2 sedia maklum, Ian telah gagal dalam dua ujian pendengaran yang dilakukan di awal kelahirannya. Seperti yang dijadualkan, sepatutnya, rabu 2 minggu yang lalu, Ian harus melalui satu ujian yang dipanggil BAEP. Ujian ini jugalah yang akan menentukan tahap pendengaran Ian. Tapi sehingga ke hari ini, ujian tersebut masih tertangguh kerana demam dan selsema.
.
P/s - Saya speechless.. Wahai selsema dan batuk, tolonglah berlalu pergi.. InsyaAllah, kami mengharapkan permulaan yang baik dan keputusan yang positif. Aminnn

9 comments:

erynne said...

hi...sy benar2 berbangga ngan awk..awk tabah mengharungi hari2 duka dgn senyuman yg indah...awk mmg seorng yg benar2 tabah...sy doakan kesejahteraan awk n rayyan....amin....

Anonymous said...

hi...sy benar2 berbangga ngan awk..awk tabah mengharungi hari2 duka dgn senyuman yg indah...awk mmg seorng yg benar2 tabah...sy doakan kesejahteraan awk n rayyan....amin....

puterikurekure said...

awak pon demam ke?

kite doakan Ian ada progress yang positif nanti. InsyaAllah...

Jiey^Mien said...

erynn : Thanks for the doa.. Something yang mmg kita kena face, face je la.. Setiap yang berlaku mesti ada rahmat kan? =)

puterikurekure :
saya tak demam. Ian ni la.. Dah masuk 2 mgg lbh dh on n off selsema n batuk.
Tuan puteri, take care!! wink*wink* :P

mirah said...

oh moga Ian cepat sembuh...

Leen Die said...

salam..
tersentuh baca blog awak..neway tahniah coz awak n ur hubby dpt jaga rayyan ngan sempurna..bangga kiter tgk awak..neway my son pun nama rayyan.muhammad rayyan danial..semoga ian ceria dan sihat dan awak jugak..salam perkenalan..dari ummi rayyan

Jiey^Mien said...

Mirah : Thanks. InsyaAllah. Smlm pegi check, Dr. kata dah ok sket. Lungs pn dh clear. Tp ada jugak yg tapinya. Ntah apa ntah Dr. tu ckp yang relates to premature baby.. Macam2 la diorg ni kalau bab2 new discovery nih.. =)

leen Die :
Salam perkenalan kembali. Nama Rayyan mmg glamour la lately. Hehhehe.. Boleh la Rayyan Ariff geng ngan Rayyan Danial nanti.. :P
Takde apa2 pun.. We're just doing things that we need to and enjoy doing it which is; parenting.. =)

Leen Die said...

boleh..no hall nya..nanti kirim salam perkenalan rayyan danial kat rayyan ariff ok..kiter dpt nama rayyan kat astro oasis..ar-rayyan..suppose nak letak ar-rayyan tapi tok dia lak berputaq lidah nak panggil..nanti kiter linkkan blog jie boleh tak ke blog kiter?

Jiey^Mien said...

Jiey dpt nama Rayyan dari nama anak kawan baik abah.. Skrg Rayyan tu dah 23 years old dah pun.. :P
No prob. Leh exchange link.. Sila.. Sila..