Monday, February 23, 2009

Infant shoes..

Ian memang tak banyak kasut. Kalau booties dulu, banyak la.. Ian just ada 2 pasang kasut.. 2 pasang kasut ni la yang selalu mama pakaikan secara bergilir-gilir serta mengikut kesesuaian warna baju Ian.. Ntah la.. I know that shoes is a must. Tapi rasanya, takyah la byk2.. Bukannya pki lama macam baju pun.. Kalau baju, memang takleh tahan.. Especially t-shirt looney tunes yang comel2 and t-shirts GAP yang manly.. I loikeee..
.

The white one is Ian's first shoes. Tenderly. The blue is his 2nd pair.. Pigeon. Both are size 1
.
Dua-dua dah tak muat. So we're suppose to get a new pair. As I've mentioned in some of my entries before, hubby had always wants to give his son a pair of Adidas shoes. But I dont really like the idea. Why pay hundreds of RM on something yang kita pakai kat kaki jer.. Baby pulak tu.. Tau ape hubby jawab? "Memang la kasut pakai kat kaki.. Takkan kat kepala kot.." Sakit je hati..

Since hubby kata dia memang dah lama niat, k la.. I'm fine with that.. So we went to MV and KLCC.. Tapi takde yang berkenan so far..

My bro, who knw that we're looking for Adidas shoes, willing to get one for Ian.. So we siad ok la.. Rezeki... Takkan nak tolak..


This is the one that Uncle got for Ian. Nice.. Orange some more.. Orange is hubby's favourite color.. Thanks uncle..

But then, Ian tak pakai lagi kasut tu.. I actually had to buy another pair.. Balik keje, jalan kaki sorang2 gi The Store Pandan Indah.. Hubby demam.. Memang jenis tak sabar and takleh tunggu.. :P

This one is by Puppy Winks.. Size 2. Nicely fit. Tak mahal pun.. Ok la untuk sementara.. Sebelum jumpa yang berkenan.. Tau nape kena beli yang baru?? Look at this photo:

See the ratio??

Hadoii la.. Kononnya beli besar bleh pki lama.. Ni nak pakai langsung pun tak boleh.. Gedabak.. Mau tunggu 2 tahun nih!! Masa tu dah kuar fesyen lain dah.. Nasib baik beli yang 3 lines ni.. Evergreen.. Tak luput dek zaman.. Haihhh abangku.. Blur sungguh kamu!

Ian in his white shoes.. =)

P/s - Lama tak kuar gi jalan2 since Ian tak sehat ni.. =(

8 comments:

Han said...

Huh, kecik2 dah pandai pakai Adidas.. Ngengade Ian nih! Mama and Ayah lagi ngada2!!

puterikurekure said...

suka sangat kasut adidas tuh. comel!

alyyani said...

ak beli rania kasut adidas gak. da usha2. kaler pink! tapiii..... bak kata ko, 2 tahun lg baru leh pakai kot. so, kene saba.... (tak leh saba sebenarnya) hahaha

alyyani said...

nak beli rania kasut adidas gak. da usha2. kaler pink! tapiii..... bak kata ko, 2 tahun lg baru leh pakai kot. so, kene saba.... (tak leh saba sebenarnya) hahaha

Jiey^Mien said...

Han : Aku ikut je yang orang bagi.. :P

Puterikurekure : Nanti beli untuk baby ekk..

Alyyani : Ly, yang infant punya pun ada la.. AKu tgk design for baby girl cantik2 tau.. Pink color.. =)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ni mcam abang aku laa ni..beli converse kat anak dier masa umur setahun..masuk 3 tahun baru leh pakai..hihihi..nuha ader sepasang je kasut, tu pun jarang pakai..hihihi..asyik tercabut jer :D

mOmmy of Triplets plus One said...

in my case, husband tak kasi beli kasut selagi anak bleh jalan..die kate doesnt serve the purpose of wearing it if takleh jalan.

(oh apparently i pulak baru tau...kononye cina punye pantang anak takleh pakai kasut selagi die bleh jalan)

now even though hArith n athirAh dh bleh jalan..tp if kuar gi mall selalu dok stroller jer, so semenjang lar mak die lupe nk bawak kasut diorang...hihi

pakai kasut bile nk main petang2 jer

nieza said...

wah hebatnya Ian dah pakai adidas.. bertuah dia, ramai yang sayang :)..