Sunday, February 22, 2009

Your baby's wardrobe / closet

The instructions:-
1. Take a photo of your child's wardrobe / closet.. Inside and outside..
2. Explain in detail, how do you arrange everything..
3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
4. Where did you keep your baby's old clothes?
.
This is Ian's wardrobe.. Tapi at the moment, kecik la.. Later kena beli yang besar.. Ni pun dah sendat dah.. From outside.:
.
Ni pulak, bahagian dalam.:
.


Ni plak detail, apa yang ada kat dalam and macam mana susun:

Paling atas:

Ada 6 blok (cam apartment plak..) Kat belakang, (from left to right)

  1. 1st block, shorts and sleeveless,
  2. 2nd block baju tido long sleeve,
  3. 3rd block pun sama..

Kat depan,

  1. 1st block, rompers and sleeveless tee paired with seluar..
  2. 2nd block, shorts and long pants..
  3. 3rd block, baju tido yang short sleeves..

Ni semua baju basahan..

Bahagian tengah :

Ni ada 4 blok jer.. Blkg,
  1. 1st block, Short sleeve and sleeveless tee..
  2. 2nd, long sleeves tee..
  3. 3rd, jeans..
  4. Depan, dalam bakul tu, socks and bibs..
.
Paling bawah :Towels, blankets kain lampin and baju melayu raya puasa and raya haji hari tu.. Baju-baju yang besar pun simpan kat sini jugak.. For future use..
.
Bahagian tepi :
Pampers, sweater and toiletteries yang blom guna..


Kat bahagian atas ada sebahagian toys yang dah tak muat nak letak dalam box dia.. Ada gambar konvo Mama (yea, saya tau tak relevan.. Ingt nak beli photo frame yang by months tu.. Tp smpi skrg tak terbeli.. Busy sungguh parents Ian nih..),
.
Ada minyak ubat yang abah bagi utk Ian (Kadang2 pki minyak Yu Yee, kadang2 pki minyak abah.. Elok tau, sapu kat perut bahagian bawah tu banyak2.. Ian masa kecik2 dulu nak kena hernia.. Tapi Dr. kata observe dulu, kalau makin teruk kena operate.. Tapi lepas letak miyak abah non-stop, Alhamdulillah ok. Terus takde apa2).. Botol2 mineral tu actually air penawar, air yassin and air semayang hajat.. Kalau letak kat dapur takut org terminum.. Tak salah ikhtiar cara ni kan..

Ni pulak box yang saya simpan baju2 newborn Ian.. Memang banyak baju newborn.. Elok jer lagi.. Nanti adik bleh pakai la ni.. Dulu ingt baby premie ni kecik.. Beli la banyak2.. Rupa-rupanya cepat jer besar..

Seterusnya, saya nak tag:

  1. Mel @ Mommy Mika
  2. Elissmie @ Ummi Nuha
  3. Yana @ Ibu Ammar
  4. Mrs Azmar @ Mama Qaseh (Betul kan? Ke tak confirm lagi?)
  5. Alyyani @ Mama Rania
  6. May @ Mama Aulia
  7. Mirah @ Ummi Aisyah and Khadijah
  8. Eina @ Mama Aira
  9. Munirah @ Mommy triplets + 1.. (I know you just don't have the time to do this.. Tapi kalau2 ada kelapangan, sila lah..)
  10. Kak Pnut @ Ibu Najmie and Alesya
  11. Leen Die @ Ummi Rayyan
Dan sesape yang nak buat la..
.
P/s - Buat jangan tak buat.. Instruction kata 1 photo jer.. Tp makcik suka over.. Hehehehe..

8 comments:

MeL said...

wah sgt cantik n kemas! byknyer baju2 Ian. Menarik tag ni. sat lg nk snap2 pics hehe ;)

Leen Die said...

jie kiter asal kl tp duk kb.kiter dulu sekolah menengah puteri kota bharu pastu masuk matrik perakauanan kat perak then sambung belajar kat uitm sri iskandar perak..jie pun familiar gak muka..huhuhuh..kb umah jie kat mn

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai...kena tag jugak..akan diusahakan :D

mirah said...

opps kat sini pun kena tag ke. Jiey, insyaAllah nnt mirah buat eh.

mayra_solace said...

Jiey,
hutang suda setel ek ;p

alyyani said...

da setel hutang jugak. ian nye wardrobe cantik sebab kaler ijau!

Mrs Azmar said...

Sy kena tag juga ke jiey??

X beli lagi le closet utk baby..hehehe..baru pas basuh baju2 baby..tapi still dlm raga je lagik..
Nanti dh beli..sy jwb tag tu..

p/s: Kalo kuar nanti mmg baby gurl confirm "Qaseh"..hehehe

eiNa said...

Insyaallah...balik nih saya amik pic nnt free sy hapdet plak... :D