Friday, March 11, 2011

Baby of the school dan soalan bila nak dapat baby??

Hari ini, seperti kebiasaannya, Rayyan Ariff disambut oleh salah seorang cikgu di sekolahnya. Siap dibukakan pintu.. "Come my baby, come.." Ujar cikgu itu.. Being 2 years and 10 months, I guess he is the baby of the school.. Sebab yang lain semua dah besar-besar, 4 years and above.. Lagipun, with his speech ability, physical limitation, and his baby face, memang orang dok panggil baby la.. =P
.
Kata bibik, selalu juga ada cikgu-cikgu kelas lain datang ambik Rayyan Ariff bawak pergi nyanyi-nyanyi ke apa.. Iyelah, dia yang paling kecik.. Lagipun, Rayyan Ariff ni obedient sket.. Kalau dengan orang, senyummmm je manjang.. Senang nak handle.
.
*2 tahun 10 bulan still lagi macam baby kat mata orang.. Ko ada??* Hahahhaha..
.
Oh yea, malam tadi budak comel ni bangun pukul 3am nak main.. Mula-mula main dengan handphone, bila kita sorok, dia main pulak dengan cermin mata.. Bila kita ambik, dia main pulak cucuk-cucuk.. Mula-mula, cucuk hidung.. Pastu cucuk mata.. Minat sungguh dia dengan body parts.. Tu yang sibuk dok tunjuk sana tunjuk sini.. Bila kita pusing belakang, dia tunjuk-tunjuk pulak bontot kita la.. badan la.. Tensi sungguh.. Kata pukul 3 pagi!!
.
Lepas hantar Rayyan Ariff gi sekolah tadi, macam biasa, layan sinar.fm.. Maklumlah, old school.. :P
Ada seorang listener ni, dia hantar SMS emo sebab orang sekeliling sibuk dok tanya bila nak dapat baby? Padahal baru jer 2 bulan dia ni kahwin..
.
Hadoii la.. Bak kata SY and KE, kan elok kalau tanya, "OK ke kahwin?".. "Seronok ke kahwin?" Ye dak?? Ishh.. tipikal sungguh la..

4 comments:

me suya said...

Ian yang comel..
org tak berhenti betanyakan kak Jiey

AkUiStInI3 said...

btul tu kak..tipikal Malaysian..baru je sbln kawin..dah tnya dah ada baby ke x..sy pun baru kawin 2 bln lebih,,tu pun dah bnyk org tnya smpi sy naik rimas sgt..kdg2, sy rasa nak jwb je.."soalan tu bkn sy yg kena jawab, Allah sahaje yg ada jwpnnye"..bkn pasal x nak..nak sgt..tp mungkin blum masanya lagi..

umi aiz said...

comeyy le gmbr ian yg ni..
hye abg hemsem !!!! ramai peminat ye

littlehumblelynn said...

jiey

lynn yg ada 2 anak pompuan..org sibuk tanya bila nak dpt anak lelaki lak?macam2 lah bila dibuat confirm dpt boy punya... apalah soalan kan!