Sunday, April 17, 2011

Antara Maharaja Lawak dan Baby RA..

Honestly, saya bukanlah tergolong dalam kategori peminat TV tegar.. Satu-satunya siri yang saya ikuti secara konsisten adalah Glee.. Desperate Housewives & CSI juga adalah sesuatu yang saya suka, namun tidaklah beria-ria menonton. Kalau dalam melayan tuan kecik dan cerita itu diputarkan, rajin jugalah mata ini mengerling.. =)
.
Cerita-cerita lain? Langsung saya tidak ikuti hatta berita jam 8 sekalipun.. =P

Namun apabila mengetahui rancangan Maharaja Lawak akan keudara, hati tergerak untuk menonton kerana saya mahu menyaksikan keletah bersahaja Zizan.. Kali pertama saya melihat Zizan dan lawaknya adalah pada hari raya yang lalu. Saya tidak ingat tajuk ceritanya namun ianya berkisar tentang Zizan dan Johan yang tidak punya tiket untuk pulang berhari-raya di kampung. Namanya pun hari raya, apa yang orang bukak, itu la yang kita tengok.. :P
.
Sekali tengok, syok jugak layan lawak si Zizan ni.. So saya dengan penuh excited, menantikan Maharaja Lawak..
.
Episod pertama, biasa sahaja.. Episod kedua, saya mula terarah pada Kumpulan Sepah.. Lawak juga.. Terutama mamat yang muka berparut tu.. *Nampak sangat tak mengikuti, nama2 diorang pun saya taktau.. :P
.
Dan episod ketiga adalah, HILARIOUS!! Tak sia-sia saya subscribed to Channel Mastika dua jam sebelum show bermula.. :P
.
 .
Dua tiga kali saya ulang tengok lawak si Sepah ni sambil gelak mengekek, sampai Encik Suami dah mula bising.. "Sudah.. Sudah la tu.. Awak tu mengandung. Nak ke baby cam Sepah?"
.
Cheisss, itu adalah statement ntah-apa-apa! Bukan la nak kata Kumpulan Sepah tu tak ensem, setiap kejadian tuhan kan cantik.. Cumanya, Mama nak muka Baby RA ada iras abang Rayyan Ariff la.. Comel, cantik, handsome semua ada.. Nak-nak part tinggi tu.. =P
.
 Another Tuan RA dengan muka nakalnya? Atauuuu..
.
Puteri RA dengan muka ayunya.. =)
.
Tak kisahlah mana-mana pun, yang pentingnya semuanya selamat..

Abang Rayyan Ariff @ 4 months old..
.
Muka comel cam Ian, lawak cam Sepah.. Ok tak Bang?? *Peace*.. =P

5 comments:

Mama Naveed said...

Cute je Jiey.. Tapi papa Naveed marah kalau amek gambar Naveed pakai tudung.. Hahaha.. :P

Maharaja Lawak, Jozan best! Sepah pun best! Nabil pun best! Adesss

me suya said...

kelakar kan sis maharaja lawak. InsyaALLAH, adi RA mesti secomel dan secantik RA..

transformed housewife said...

knur tok ghajin nok tengok Raja Lawak ni dr dulu. Tok tahu bakpo tok berapo kenea dgn lawok2 puok2 tu. Tapi bilo Cik Abe Jiey maroh pasal tengok tu mace lawok sbb dio tok se bui muko serupo "sepah" tu. hehe

alyyani said...

x yah mcm sepah. mama nye pun dah lawak! aku minat nabil :p

umi aiz said...

wa...ian jelmaan rayyana.. hehehehe...hope akk n family sht2 k..