Monday, April 4, 2011

Boys and cars~

Majoriti budak lelaki memang obses dengan kereta kan? Sama la jugak dengan Tuan Kecik ni.. Kalau kita pegang kunci kereta and then cakap Vroom.. Vroom.. Vroom, cepat2 dia hulur tangan nak ikut. Koleksi kereta kat umah takyah cakap la banyak. Mana taknya, mama, ayah campur atuk sekali tukang beli..
.
Truck oren tu atuk yang beli masa gi Carrefour Ampang, dua tiga kali pusing gi kat truck tu.. Bila dapat, tak lepas tu.. Kete polis kaler putih tu mama beli coz dia ngamuk2 nak masa kat KB Mall..

Bukan jer suka kereta, Majalah Gila Kereta ayah sampai hancur lebur dia kerjakan.. :P

Kalau nak wat kerja, bagi la dua tiga empat magazine, memang lamalah dia layan.. Mulut plak macam2 bunyi kuar.. Ala-ala enjin kete..

Penat duduk, main sambil baring plak.. :P

Kete merah ni, memang favourite dia la.. Merata ceruk dia sumbat.. =)
Train yang bergerak tu dia takut.. Kete control pun dia takut.. Semua yang leh gerak sendiri la dia takut. Kalo yang kena tolak tu baru member berani.. :P
.
Anak laki korang gila kereta tak? =)

15 comments:

Mayyonnizz said...

hahahha...gillerrrrrrrrr...

mama jiey..nadime nak pesan..

"tak baik ckp gila...hahahhaha"

umi aiz said...

suke tgk pic ian yg ye2 tgk mjlah kete tu...
alala..
aiz pun sgt suke mainan kete.. dr kete kecik smpailah lori...

Mama Naveed said...

Salam Jiey~!

Kalau dah name nye lelaki Jiey, memang tak boleh dipisahkan la dengan kereta. Tapi Naveed kadang-kadang wat2 tak heran..

Tapi dia suka kereta control tu, dah berape bijik jahanam kat tangan die..hahah

Ian tade rambut, macam Naveed la.. Kalau panjang je, mula la gatal-gatal kepala dia..

Anonymous said...

Tuan RA sgt macho n comeii ngn cars nye!!!akk, hari2 sy bc cite dia, rindu dia klu xmembaca.

Salina@IbuAqil said...

Jiey, kete mainan Aqil yg paling lama bertahan selama 5 jam saja.. Lepas dari 5 jam segala benda hancur.. Dia bukak 1 persatu.. Dengan skru2 tercabut.. Bila dah tak boleh cantum2 balik dia pegi tong sampah dicampaknya semua.. Ermmm nayer2.. :D

Mama Q said...

Jiey...budak cam Ian pandai meminta apa yg dia suka?.Tak dpt nangis/memberontak yer?....mmg Ian budak pandai...pandai sgt2...tgk la muka dia masa menelek mag tu...entah apa dia fikirkan?..agaknya ada hati nak kete2 cam dlm mag tu kot?

Bicara hati ibu aisya said...

Huhuhu..kolo yang boys fanatik ngan kereta, yang girls lak hantu ngan patung barbie dan bear.macam2 ragam anak-anak nih kan?apa2pun itulah yang membahagiakan dan membuatkan hati kita berbunga bagai dalam taman.Hihihik.

Ian, nanti besday ibu ayu bagi hadiah kete yeh ;)

adarnadzmie said...

Ian suka kereta sama ngan anak saya... klu g mana pasaraya n psr mlm mesti kena pow satu.. klu tak mcm2 dia buat perangai.. kat rumah tu penuh kotak kereta dia...
selain tu mak n abah pengasuh dia suka beli kereta bg pada dia..
dia suka sgt kereta Mitsubishi...

Anonymous said...

amboi..kusyuk je dia layan majalah kereta tu ye...

anak akak pulak suka dgn bola..
kat rmh skrg ni dah ada dkt 20 biji bola..
sana sini bola..aduiii
kalau pegi mana2...nmpk bola, mesti dia mintak nak beli
skrg baru umur 1 thn 7 bln..lps ni tak tahu la kalau mnt berubah
ada jg belikan kereta/robot..tp main nya sekejap je..bola jg yg dia cari :)

littlehumblelynn said...

jiey

anak lynn yg kecik pompuan tuh pun suka keta..tp x suka naik keta mama dia..suka naik keta papa..keta mama kecik dia kata!!cik..cikk..issh..budak2 zaman skrg..

Proud Mama's Dairy said...

hehhehe... boy mmg mcm gitu... nanti dah boring, dorang start pomen pulak...
my boy Awal, dula suka train... pastu yang paling lama dia suka dinos.. asal jumpa patung atau mainan dinosour, mmg ngamok nak beli ajer... puzzle dinos pun ada 4 set... tapi sekarang dah tak pandang itu semua... jeng..jeng... sekarang member layan ultaraman ajer... mahal2 mama tak beli yer yang... cap pasar malam boleh....hehhehe..

Jiji said...

wah cara parking kereta yg sunggu extreme!!!

yatthienuer said...

let use 'obses'
yes!!my lil boy obses keta
tp tayar kemana, kepala keta kemana, skru2 keta kemana.

dia suka golek2 keta tu ats bdn abg dia (hariz) n they seem have fun with it :-)

afni+hafiz=dani said...

hahaha..sama la macam dani. hampir lunyai da magazine keta abah die.

Cik Shiqa said...

lama x jenguk sini, rayyan dah besar rupanya.. harap sntiasa sihat ye. hugs*