Tuesday, April 12, 2011

Keadaan kami yang suam-suam kuku~

Memang suam-suam kuku!
.
Badan penat-tak-larat-nak-bangun. Kalau bercakap pun semput-semput, ayat tak abis lagi nafas dah tak cukup. Seksanya bila kontrol macho kat office.. Ye la, nama pun regulator, bila nak bersoal jawab suara kena la macho dakk?? Kang orang pandang rendah pulak.. *sigh*
.
Bab kontrol macho ni, actually, sekarang baru OK.. Kalo dulu, sampai member2 office pun naik geram.. "Wan, can you pls be more firm? Let them know who sets out the rule here!!" Itu tak masuk lagi gi recce pakai baju Pink ngan handbag pink.. Pastu kena tegur ngan boss, "Are you sure you're not going out for shopping??" Hehehhe.. Betapa.. Nama pun starts off as a management trainee.. Satu apa pun tatau.. Sekarang dah 5 tahun stgh dah pun kat sini.. =)
.
OK, termelalut plak.. Balik kepada bab penat.. Sekarang ni dah takde buat aktiviti ngan Rayyan Ariff.. Baru start buat dia berdiri for few minutes, energy dah hilang tahap kena recharge dengan berbaring jer.. Gitu la kekdahnya.. Kalau kat office, buat kerja setakat termampu, pastu tersandar penat.. 
.
So, tuan kecik banyak entertain diri sendiri sekarang.. Dia paham la mama dia tak larat tu..
.



Budak baik gila kereta yang pandai entertain diri sendiri.. =)
This is the reason why memang tak daya la nak celebrate birthday tuan kecik. Tak larat nak jadi hos.. Macam mana nak berdiri lama2 nak sambut guests kalau dua tiga minit pun dah tak larat.. Takkan nak duduk jer.. Pastu nak bercakap pun semput-semput.. Takkan la nak senyum jer kat guests.. Sangat tak sesuai.. Kalo pakai katerer or buat kat fast food restaurant sekali pun, memang takleh nak proceed sebab tahap lembik adalah tinggi..
.
Gi office pun dah start selekeh.. Penyakit loya sebab pakai tudung and pakai kain baju kurung dah datang balik dah.. Member2 pun dah perasan.. En.Hubby plak kata, "Abang rasa, boy lagi ni.. Tu yang macam tu.. Sama ngan Ian dulu.." Sambil senyum mengada.. Nak sangat baby boy dia tuh..
.
Kalau Rayyan Ariff dulu, memang saya mengharapkan baby boy.. Tapi honestly, kali ni saya betul2 tak kisah whether baby RA ni boy atau girl.. Sebabnya, nak sangat another boy untuk jadi kawan abang Rayyan and at the same time, nak sangat baby girl yang kiut-miut-banyak-cakap.. Hehehhe.. Camne tu? Dua-dua pun NAK!! Adehhh.. Kalo twins boy n girl, harus ada yang tutup kedai terus.. *Mimpi ehh* 
.
Owh, lepas 3 mlm takde.. Encik Hubby dah blk semalam.. Member ada trip gi Haadyai*shopping-tak-ingat*.. Ni last trip n keje during weekend.. Pasni, all weekend adalah untuk kami.. =)
.
Tuk tuk fridge magnet~
K la, nak baring-baring jap.. Tak larat! Doa semuanya baik-baik sahaja untuk Abang RA dan Adik RA.. Aminnnn.. =)

11 comments:

adarnadzmie said...

dah tumbuh panjang rambut ian ni... dah makn hensem... hehe..

chinta... said...

dah besar dah lan...pasni nak dapat adik...mesti kiut mcm abg dia kan..

Nadiah Sidek said...

dpt kembar best, kan? (eceh..mcm pernah dpt anak kembar tahu best ke tak :p). err..bab nak menjaga tu belakang kira la :p

littlehumblelynn said...

JIEY

masa lyn mgdg auni dulu..termengah2 gak..lyn mmg ada masalah Hb low ..kata gynae mmg penyumbang utama kita KELELAHAN!! apapun jaga diri ok!

umi aiz said...

moga family akk kembali sht... amboi ian kusyuk nye baca

Bicara hati ibu aisya said...

Alololo...tomeinya abg ian nih tgh kusyuk ngadap magazine.Behave betul.
Jiey, kolo xlarat sgt meh ian ayu tolong jaga jap.Nak buat main ngan aisya.Heheheh

me suya said...

smile kak jie..
take care taw~

ieda said...

amboi baiknya lah aiii budak comey ni melayan diri sendiri...dah ada ciri2 big brother nie.

transformed housewife said...

pandai jah Ian wat kijo sediri.

Cik Cammy Lia said...

insyaAllah semoga semuanya baik2 ajer

Anonymous said...

salam jiey..... congrat on ur 2nd pregnancy. mudah2an semuanya berjalan seperti yg kita rancang. semoga kasih syg itu tidak berbelah bagi utk keduanya........