Friday, April 8, 2011

Mari pakat-pakat MC~

Penat sangat rasanya.. memang kerja asyik baring jer.. Tadi gi klinik, amik MC n bawak tuan kecik sekali. Dah 2 minggu selsema tak baik-baik.. Owh yea, Encik Ian punya tinggi adalah 128CM.. Berapa ketinggian yang sepatutnya untuk budak lelaki umo 2 tahun 11 bulan eh?? Googled tadi, dia kata untuk budak 3 tahun, average tinggi adalah 83cm dan average berat adalah 15kg. Takkan la tinggi nau anak bujang saya? Ke pengukur kat klinik tu salah? 
.
Berat Rayyan Ariff adalah 12.5kg dengan ketinggian 128CM. Ramping nau anak mama.. Kalau pompuan, harus raya nanti mama pakaikan kebaya dah.. :P
.
Malam karang En.Hubby outstation, ari isnin baru balik.. Huhuhu.. takde la yang melayan tuan kecik naik kereta.. Penat la Mama.. 
.
Sekarang ni memang asyik penat jer.. Dah takde buat apa2 aktiviti pun dengan Rayyan Ariff.. Biasanya, mama baring kat sofa sambil tengok TV, dia datang la panjat sofa.. Nak duduk setempek dengan Mama.. Kesian pulak, tapi memang tak larat benar nak melayan..
.
Kalau kita duduk bersila, cepat2 dia datang dok atas riba.. Kalau tak dok kat riba pun, mesti dia bersandar kat badan kita.. Comel plak tengok.. Pastu mulut ni rajin la terkeluar, "Ian ni manja macam anak kucing.." Pastu bibik pun sound la sebab tak puas hati.. Tak suka orang cakap gitu kat 'anak' dia.. Sampai hati dia kata.. Ok la, tak pakai anak kucing dah. Tapi apa lagi perumpamaan untuk describe manja eh?

Muka ngantuk budak manja~
K, chow dulu.. Nak baring2..

5 comments:

Anonymous said...

salam,
stumbled upon your blog while blog hopping. admired your courage of sharing your story in the world wide web.
kisah saya mungkin tak sehebat kekuatan awak, tapi saya belum ada kekuatan untuk berkongsi. hanya mampu berdoa satu hari saya mendapat kekuatan mcm awak.
mungkin satu hari kita akan bertemu di hukm, insyaAllah :)

Puteri Nuur At-Terawis said...

wah! tingginya. Lope 98cm with 14.5kg. btw, entry ini ditaja oleh AMBANK ke sbb ada t ambank? :P

yatie chomeyl said...

manjo mace abe Ian lah gitu gop hehehe

Cik Cammy Lia said...

best la dapat bibik yang bgs mcm tu. hehe....ian yg comel... belaja rerjn yer..n jgn putus asa...hehe

Mama Q said...

boleh thn gak berat Ian...kakak sofea @ 4 yrs baru 11.8kg with 96cm...(underweight)..Ian mkn per...meh kongsi skit ...leh bg kat kak sofea yg cekudut tu..