Thursday, April 14, 2011

Setiap sudut adalah tentang dia..

Hari yang sibuk dan penuh dengan keletihan. Kalau tidak kerana ada yang eprlu diselesaikan, sudah lama diri ini ikut beradu bersama Rayyan Ariff..
.
Terperasankan gambar2 ini di dalam folder lama..
.
Di atas rak TV sebelah kiri, penuh dengan mainan Rayyan Ariff..

Di atas kabinet TV sebelah kanan, di dalam piala ayah juga penuh dengan mainan kecil Rayyan Ariff..

*Pemegang laci yang tercabut itu adalah hasil tangan Tuan Kecik*.. Tengok kereta2 mainan dan puzzle Tuan Kecik yang bersusun.. :P

Puzzle kayu & foam Tuan Kecik, dua daripadanya hadiah dari Che Nie.. =) Semua puzzle ni memang dia suka except for yang jam tu.. Dia tukang susun, pastu dia jugak la tukang sepah.. Every night, lepas dia tidur, bibik la tukang kemas.. :P

Kat sebelah kabinet TV ni jadik dia punya ruang jugak.. Penuh barang la budak ni..

Actually, kat celah ni nak wat kabinet for toys Tuan Kecik ni.. Dah mintak quotation, tapi harga lebih kurang ngan kos nak buat kasut special Encik Ian, so pilih untuk buat kasut dulu la.. =)

Rasanya, kawan-kawan pun sure sama kan.. Segenap ceruk rumah sure ada barang anak-anak.. Banyak sungguh barang anak-anak kita compare dengan kita dulu-dulu kan?
.
Sebab tu, masa Rayyan Ariff sakit lama dulu, hati ni gusar sangat.. Kalau apa2 jadi kat dia, macam mana la saya nak balik rumah yang penuh dengan kenangan dia ni.. Rumah yang penuh segala barang dia, segenap pelusuk.. Serius takleh imagine! Nauzubillah.. Semoga tuhan pinjamkan Rayyan Ariff kepada kami selama adanya hayat kami..

12 comments:

Pnut said...

Ni kalo alesya pegi sana, mau tak nak balik...

Alesya tak byk mainan pon, (emak dia pun tak pandai beli) dia main yang abang-abang dia punya je, tp mainan yang dia ada ni pun, dia jarang main-main, mungkin sebab tarikan tengok pocoyo, mickey (tersgt favourite dgn tikus ni), handy man (siap dia pon pakai topi), dibo, angelina belerina tu lebih menarik perhatian dia berbanding main mainan..

kena bagi kawan ngan Ian, agar dia pandai bermain... nanti alesya pegi umah Ian ek...

Mama Naveed said...

Salam Jiey...

Ni baru sorang anak kan Jiey, barang nya dah penuh satu rumah, kalau Jiey ada 4 anak esok, barang mama dengan papa pun dah tak jumpa cari ye.. Hehehe.. Skrg nie barang Naveed dah masukkan dalam bilik die je, kalau tidak penuh satu rumah, itu pun dia sebok bawak keluar toys satu satu ke ruang tamu..

umi aiz said...

wa byk nye mainan ian...
aiz baru satu bakul pun dah sepah umah...
kak jiey, moga ian di panjangkan umo..sentiasa menemani akk & suami..

yatie chomeyl said...

jolo doh jiey..keliling dale rumoh ni serbo bendo ado maine dio jah. dale periuk dapur pung ado kereto dio hehehe

Rizziela said...

Banyaknya barang Tuan Kecik......barang Haziq sikit ajer :D coz x larat nak mengemas :D

mama akid said...

ALLAH itu maha mendengar..semoga diperkenankan doa k.jie....

lynn said...

jiey

samaler lyn..penuh mainan anak2..dr yg kecik smp yg besar..bila sibuk nak pindah..audit barang mainan pulak..mana yg x elok..x lengkap buang..kata suami..kat opis dok audit akaun jabatan..kat umah keja audit mainan anak..hehee

AIN NAZRI said...

manyaknya mainan Abg RA.. nanti leh share laa ngan Adik RA.. main sama2 kan..

nuyin2u said...

tambah nanti dgn mainan adik ian..hai dh jadi umah mainan ni..heee

transformed housewife said...

meme bare anok penuh. knur ni 2 anok tino ni mace2 maine jugok. baju pung tok soh royakla penuh maghi.

Jiey wat knur terfikir kalu Jiey bulih kato Alhamdulillah, Allah bg pinje lg, ore lain pun serupo jugok sbb tok tahu sampai bilo anok2 ado denge kito atau berapo lamo kito pung idup.

teacher bonda said...

hihihi samala kita jiey..semua pelusuk ada brg anak. kemas x abes2. kdg2 tinggal x berkemas bl nk g keje. gara2 x sempat nk berkemas..:P

Marsha~ said...

hui.. ni qila dan ariq kalau tengok ni.... memang diorg tanak balik.... hehehehe