Monday, April 25, 2011

Selamat Hari Ulangtahun ke3 anakku Alisya Qaireen

Dah besar dah anak dara Abi Farid & Ummi Ita ni.. Dah sekolah pun.. Sok lusa dah masuk kolej plak.. =)
Terima kasih kerana sudi menjemput kami, makanan adalah superb! Hasil air tangan ummi & abi yang memang expert bab2 masak western food ni.. =)
.
Sedap air tangan Abi dan Ummi ni.. Tuan kecik makan beria, dari spaghetti ke makaroni goreng, bersambung pulak dengan mashed potato.. Kek Alisya, dua round dia makan.. Buah takyah cakap la kan.. Agaknya, penat bercampur lapar lepas habis dua jam physio session ngan Auntie Sarjit.. =)
.
Tuan kecik & Cik Embun bersama Ummi Ita.. =)
.
Habib yang suka senyum.. =)

Rayyan Ariff sekarang obses dengan cermin! Ini adalah aksi menatap refleksi menatap wajah sendiri di belakang handphone Mama..
.
Abang Aiman dan Abah Zali.. Adik Aina kena tinggal ngan Mama Ida since still dalam pantang.. 
.
Kakak Airin..
.
Cubaan pertama ambil gambar ramai-ramai yang tak menjadi.. Habib pegang Rayyan, Rayyan sibuk dengan corntos, Nabila asyik tunduk & Aisya menangis.. :-P
.
Tiba-tiba je Abah Zali letak Aiman kat tengah. Masing2 terkejut.. Siyan Aiman kena buli ngan babah.. Mentang-mentang mama takde eh?
.
Rayyan dah buat senyum nakal bila tengok Aiman tapi Habib still muka tak puas hati tengok Aiman kena dera..
.
Ramai-ramai pakat betulkan kedudukan Aiman.. Concern sungguh Habib ngan Aiman.. :-)
.
Haaa.. Dah nampak muka pun si Aiman ni.. :-)
.
Gambar kandid terakhir.. Masa ni befday girl tengah minum susu.. :-)
.
Dah macam anak bibik dah Ian ni eh.. Happy befday Alisya sayang.. Terus kuat yea nak.. :-)
.
Bulan April ni ramai anak-anak saya yang sambut birthday, Alisya Qaireen, Megat Idris, Habib Azfar, Yasmin Nabila, Fatin Batrisyia & Aina Nasuha.. Dan belated buat Aisya & Syafil Nadime. ~Hadiah semua sama tak berbungkus sebab Mama Jiey adalah dalam tahap buat kerja secara koboi.. :P
.
Tengok ramai-ramai kumpul, happy-happy, seronok-seronok, tingin plak nak wat befday Ian.. Tapi tu la, keadaan fizikal tak mengizinkan.. Takut kang tiba hari, melepek takleh buat satu apa.. Kot nak senyum pun tak larat, takkan orang datang kita nak baring kat bilik kan? :P

6 comments:

zura_habib said...

TIme kasih byk2 buat mama jiey sbb sudi bg dua hadiah utk Habib..Habib suke Baju Mickey tuh...
dah siap wat entry tp publish tghari karang...

*sweet je tgk gmbr kandid tu... anak2 yg suci..bersahabat tanpa batasan...

littlehumblelynn said...

jiey

budak2 berkwn nampak comel jek :)

mama akid said...

seronok melihat kalian happy..kalau akid join same mesti happy akid...tapi jauh nk berkumpul..teringin hati ni nak bwk akid jumpa ngn kalian...tapi tk berkesempatan..

nuyin2u said...

satupun xd gambar mama jiey..;)

yatie chomeyl said...

meriahnya napok..abe Ian pun napok cool jah disisi awek cun si sara tu hehe. kem sale ko Ita deh jiey..lamo dio x update blog dio; bz bekali

Ummi Alisya said...

masheh mama Jiey sebab up story Alisya... majlis yg simple, but sangat happening dgn kehadiran kalian! Alisya memang suke habis... ramai pakwe dan makwe dtg meraikan dia... dan tenkiu dgn gift itu... gojes!