Tuesday, April 5, 2011

Our cute little commando~

Bila kejap2 dia hilang, kat tempat-tempat yang kita tak expect tu la dia pegi. Pernah sekali, sampai nak menangis bibik cari dia tak jumpa. Dah nak tepon saya kat office pun. Sekali tergerak nak tengok kat bilik hujung.. Rupa-rupanya member dok dalam gelap layan main kipas.. :P
.
Ni pulak, last Sunday. Elok-elok dok depan TV, tetiba hilang. Jenguk kat luar, tengah main tayar stroller.. Kan benda alah tu berpusing-pusing ala-ala kipas, tu yang member syok tu..
.
Banyak-banyak benda, yang kotor ni jugak la yang dia nak main..


Sebagai seorang blogger, sila ambik gambar dulu sebelum panggil masuk.. :P


Khusyuk tuhh.. Tak sedar kita dok snap gambar dia dari belakang..


Sekali Mama dia jerit panggil masuk, terus bingkas bangun.. :P


Pandai tu dia lalu celah penyidai baju tu, sket pun tak terantuk..


Bila kita marah, buat muka relaks tengok TV ala2 tak buat salah.. Cover baikkk!!!

19 comments:

Mama Q said...

Mama Q dah gelak guling2 ni tengok keletah Ian.

umi aiz said...

sama la ngn aiz kat umah tu. sume bnd yg berpusing die nk usik.. kete die suke main sebab tayar la. sibuk duk pusing2 kn, suke sgt tgk tayar tu bergerak..

zura_habib said...

hmm pandainya ian nie...
kak jiey...ian nmpk mcm berisi byk dr dulu la....selera mkn ke?

Nadiah Sidek said...

"Sebagai seorang blogger, sila ambik gambar dulu sebelum panggil masuk.. :P" - hihi..sebijik perangai kita!

ingatkan rayyan suka kipas je..roda pun sama ek :D

Hanis Azla said...

leka aje dia main benda tu yer.. biasalah budak2.. benda yg kita nampak biasa kelihatan menarik di mata mereka..

Rizziela said...

dia masuk sendiri ker Jiey?

yatie chomeyl said...

ekeke macho jah muko abe Ian buat2 x bersalah tu :D

BIONIC WOMEN said...

Anak2 membesar nih, banyak menda dia nak explore..kekadang kita tgk dia main tayar stroller tu, tapi kita x tau kan aper ler dalam pikiran dia masa main tu..hehe..
biarlah anak mengexplor supaya berkembangan otaknya semakin aktif..hehe

rokayah said...

makin bijak la Rayyan ni.. maklum la kan nak jadi abang...
alhamdulillah..

Nour El AiN said...

alahai cutenya rayyan..
bab muka derk tu yang tak tahan...
selamber jer .... =D
SAyanggggg Ian =)

Heartilyina said...

ahaha serious klaka ok! :D

Mama Naveed said...

Hehehe :)
Comel Ian Jiey.. Panjang akal..

chinta... said...

apa2 pun lan tetap chumellll...

AkmaFaizal said...

wah rajin gak dia blajar ek..budak2 kan..layankan jer

lynn said...

saya belum ada anak pun lagi, baru je kawin. tp saya sentiasa follow blog akak as a silent reader. And I keep on smiling while reading ur blog. Sbb bangga dengan Rayyan and his achievement till now. And setiap kali bace blog ni, buat saya mengingat kuasa besar Allah swt. For Rayyan, handsome boy, I hope to see you stand as a Superman! Utk Akak, thank you sbb bg saya,akak seorg idol yg baik utk ibu2 dan bakal2 ibu di luar sane...May Allah bless u!

ernie said...

As salam jiey..cerdiknya Ian..keletah dia buat saya tak sabar nak ada anak sendiri..5 yrs dah..tp tak derk rezeki:((...but Ian really makes me smiling..cute baby..hahaha..tak nak Ian besar boleh dak??

mrs.lazura said...

bijak anak ko g :)

mylilcraft said...

jiey

dlm tgh melayan kesakitan gigi.kita tersenyum tgk gambar2 ian nih..hehehe

Marsha~ said...

hahahahahaha... bakal engineer ni.... hahahahahaah.. ariq pun suka nau main tayar stroller.. sume tayar pun dia suka lah.. dah anak laki kan..

muka tak bersalah tu tak tahan.. hehehe