Wednesday, April 29, 2009

Dan lagu cinta pun berkumandang..

Hanya tinggal sehari lagi untuk hari ulangtahun perkahwinan kami.. Tapi yang berkumandang ini, bukanlah lagu cinta kami.. Tapi lagu cinta bibik!!
.
Aduhai.. Begitu hebat penangan cinta.. Kalah anak remaja.. Bernyanyi riang di telefon.. Bergelak-tawa yang tidak putus-putus.. Senyum juga kian meleret.. Cintanya berputik sedari 3 atau 4 minggu yang lalu.. Sewaktu saya benarkan dia bercuti sehari..
.

"Hati ini.. Selalu sepi.. Lallalala.." - (Lagu band indon.. Mokcik taktau tajuk! :P)

.
Lebih ironi, dia mahu cuti lagi dua minggu dari skrg.. Si jejaka mahu membelikan cincin.. =(
.
P/s - Lagu dangdut dan lagu jiwang-jiwangan yang berkumandang, mungkinkah menjadi petanda Ian akan kehilangan bibik? Sayang sekali.. =(

11 comments:

yatie chomeyl said...

wah, bibik tgh angau erk? mokcik pun tgh angau jugop nih...angaukan senyuman manis Ian ;)

aTan and JuLies @ aYu said...

jiey, kita sambut anniversary sama la ekk..? 1mei kan..?? hehehe HAPPY ANNIVERSARY TOO... :-)

AiYa said...

wah hebat penangan cinta ni. nmpk mcm ada gaya Ian kena jatuh cinta ngan bibik lain nih. ehehehe

anyway, happy anniversary in advance.

~Puteri-Nuur~ said...

jiey,
sama la, idris juga kehilangan bibik..sungguh, mokcik benci kehilangan bibik itu, dia dah dianggap macam kakak. kesian idris, kehilangan best friend.

damn! i hate saying good bye..

Elyn said...

bibik di lamun cinta??? pergh kalah awak laki bini hahhaha

mOmmy of Triplets plus One said...

ph kena bejaga2 tu...takut silap haribulan die lari tinggalkn ur son sorang2 kt umah...

AppleCrux said...

Happy Anniversary to you dear..in advance..Semoga jodoh kekal ke akhir hayat.

p/s: I have some 'homework' to you. Please visit my blog. I hope you don't mind!

Adinina said...

i hope your maid is not getting married soon...nmpk dia syg sgt ngan Ian..susah nak dpt maid bagus skrg kan?

like my maid, kalau boley i tak nak bagi dia kawen hahaha (boley?)..nak suh dia keje je ngan kita...tp selfish la plak kan..btw, can I add you as my reader? email pls? :)

alyyani said...

to jiey and alimin, happy 2nd anniversary! semoga ko sekeluarga dirahmati Allah SWT.

Jiey^Mien said...

yatiey : keno mai dumoh la smula.. baru bleh tgk senyuman ian secara live and alive.. =)

jue : lebih kurang dah tu.. happy 2nd anniversary to you too.. hopefully there'll be more years of happiness to come..

AiYa : thanks dear.
Ni tgh dok pikir2 ni, nak amik bibik lagi ke tak pasni.. serik la..

put : tu ;a.. bibik cuti shr pn Ian dh x keruan.. ni xtau la nanti..

Elyn : mmg kalah.. kitorg pun tak penah nyanyi2 kat telefon bagai..

Jiey^Mien said...

munirah : tu la.. risau jugak. tapi kitorg dh ckp kat, kalau nak berhenti ckp elok2, any time kitorg anta.. kitorg tak kisah.. tp jgn la buat benda tak elok kat ian..

so far dia macam syg je kat ian.. tp tak bleh nak kata gak org tgh bercinta ni.. tetiba leh jadi buta..

applecrux : thanks a lot dear.. aminnn..
p/s - dh tgk dh award tu. thanks a lot yea.. hutang dulu ek.. weekend ni buat.. :P
P/s (2) - nape takleh tggl comment kat ur blog ek??

adinina : tu la pasal. rs nak gi jumpe bomoh jgn bg kawen smpi bila2.. hahhaha.. ngarut betul..

thanks a lot.. actually mmg teringin nk baca citer nafisa pun.. tp segan nk tanya.. invite me yea.. freaky_gurlz@yahoo.com
thanks..

aly : thanks ly.. really appreciate it.. kejap betul ms berlalu kan?