Monday, April 20, 2009

Little brother for Rayyan..

Rumah kami dikunjungi tetamu, nenek saudara saya dan keluarganya.. Riuh rendah rumah jadinya.. Saya tentu sekali rasa gembira.. Sekurang-kurangnya ada wajah2 lain untuk dipandang.. Ian, sentiasa dengan senyumannya.. Ada kalanya, menangis bila diambil.. Iya lah.. Dia sudah dapat mengecam wajah2 hariannya..
.
Sewaktu moyang saudara Ian memangku Ian yang tidak berbaju, dia tersenyum.. "Nampak gayanya, lepas ni hero lagi la Mama Rayyan.."
.
"Kenapa?" Saya bertanya, kehairanan..
"Ini ha.. Puting Ian terkeluar, kalau ikut orang2 tua, pasni nak dapat adik lelaki.. Kalau tak tersembul, rata sahaja.. Tandanya, nak dapat adik perempuan.."
.
Saya cuma membalas dengan tawa sahaja.. Sebetulnya saya tidak kisah sama ada lelaki atau perempuan untuk anak seterusnya. Kerana hajat mahu anak pertama lelaki sudah tercapai.. Selebihnya, serah pada tuhan sahaja.. Cukuplah kalau dia sihat dan sempurna.. Aminn..
.
Bayi baru lahir, baunya wangi! :P
.
P/s - Ini entry tiada makna ya.. Yang pasti, Ian belum mahu dapat adik lagi.. :P

13 comments:

~Puteri-Nuur~ said...

cumil & bau best!
bau org takde dosa kot.. hehehe.
btw, elok juga ian ada adik. ada teman bermain.

bile lagi jiey?

Jiey^Mien said...

Hohoho.. Nnt dulu Put.. Ian pun tak reti lagi.. Sat lagi dia tepuk muka adik dia tgh tido macam dia tepuk Sara Irdina.. Baru la bising satu rumah.. =)

yatie chomeyl said...

mana tau jiey, masin mulut mak nanti ;) amin

Farah said...

oooo cenggitu ek...ok..ok..balik ni nak nengok nipple afif ahahaha..

AppleCrux said...

Ingatkan Ian dpt adik tadi..surprise gitu..takpe..biar Ian puas bermanja-manjaan dulu, kan?

niza said...

klu dah ader rezeki Ian nak ader adik tu mesti Ian suker...bestnyer ader baby...umah bau bedak...bau losyen...hehehe

MATEMATIKA ITAH said...

salam hangat dari indonesia,
semoga blog ini makin bagus,
kunjungi juga blog saya

suealeen said...

teori mori yang tak leh caya langsung. ada sorang veteran ni masa belum lahir syafiah cakap camtu le. adam akan dapat adik lelaki. Allah takdirkan sampai hari kelahiran baru kami tahu jantina syafiah. sebelum tu scan dia asyik dok melintang la, songsang la. lagi pun idak la teruja sangat sebab dah sepasang.

akak setuju dengan puteri. bila dia ada adik dia ada rakan saing. dia akan rasa tercabar untuk buat perkara yang sama macam adik dia buat. keinginan dia untuk bersaing tu dapat membantu movement dia.

alyyani said...

ian nak dpt adik? meh aku amin kan. aminnnnn...... :)

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

bau bayi memang best kan..? lagi2 bayi yg dalam pantang tuee... :-)

Jiey^Mien said...

Yatiey : Aminnn.. Nanti tau.. Bukan sekarang!

Farah : Dah tengok kasi tau yea..

applecrux : mama nih yang tak puas lagi bermanja ngan ian.. heheheh..

niza : err.. tahun depan la.. takpun nanti ian leh jalan.. :P

matematika : Salam kembali.. InsyaAllah..

kak sue : pelik gak.. ape kena mengena adik laki ngan nipple hahhaha.. Syafiah saje je tu kak.. nak wat surprise.. :P

relax dulu kat.. tak sanggup plak nk attend appmnt kita lagi, ian lagi.. jiey confirm2 kena wat test yang bagai2.. uhh.. tak sanggup dulu.. penat..

aly : jangan ly! kang aku doa utk nia plak kang.. doa org teraniaya ni makbul.. hehhehe..

jue : best sangat2.. tak yah letak bedak pun.. :P

ibu_arifa said...

baby Ian kah itu? nmpk mcm girl jer..baby sapa tu jiey?

Farah said...

jiey...nipple afif tenggelam..ade harapan pasni girl plak hihihi ...aminnn