Saturday, October 24, 2009

Taman Indra Putra

Melihatkan wajah Rayyan Ariff yang kebosanan, kami membawa dia bersiar-siar di Taman Indera Putra. Seperti kebiasaannya, Rayyan Ariff asyik melihat anak-anak kecil berlari ke sana ke mari mencuba pelbagai jenis permainan. Sedangkan dirinya sendiri bagaikan 'ketakutan' setiap kali diletakkan pada mainan yang ada di situ. Gayat mungkin.
.
Ian with Cik Su and her friend..
.
Kaki posing.. Ati, Cik Su & Nenek..
.
Sekarang ini, Rayyan Ariff punya hobi baru iaitu menjelirkan lidah! Sangat tidak comel okkk!! Sudah berkali-kali dilarang namun dia bagaikan tidak endah sahaja. Ada waktu, saya menarik lidahnya atau pun menjentik manja lidahnya setiap kali perkataan 'NO' tidak mendatangkan kesan padanya. Namun dia hanya tersengih-sengih.. Bagaikan bergurau..
.
Ayah pula, teruja apabila tahu Rayyan Ariff suka menjelirkan lidah. Kerana dialah yang sering membuat demonstrasi menjelirkan lidah kepada Rayyan Ariff. He thinks that it is something funny.. Sangat ridiculous!!
.
Ian, simpan lidah tu balik, kang mama jentik kang!!
.Mencebik pada Cik Su selepas 'ditegur' agar jangan mengeluarkan lidah..
.
Teknik mengusap dagu oleh Cik Su bagi menghentikan perbuatan menjelirkan lidah..
.
P/s - Harap2 nanti budak ni berenti la jelirkan lidah.. Buruk benar rupanya.. Kot jelir kat orang tua kang, elok sangat la tu..

15 comments:

nyyzza said...

hi jiey...suke tgk Ian pakai jeans + white t-shirt,pastu kasut adidas yg chomell tu...hensem Ian!

liana said...

hikhik..budak sebaya ni mmg suka jelir lidah.. lagi satu bila tau 1 habit dia akan ulang sampai jemu.. lepas tu ia akan hilang sendiri..

yatie chomeyl said...

aaa ni mesti nazhan tiru abe Ian nih, sbb nazhan pun suko jelir lidoh ehehe. tp chomeyl kan bilo baby jeli rlidoh..klu ore tuo jelir hudoh lah ekekeke

Cikpid said...

owhh..rupenye afieq yg semenjak 2 menjak ni suke sgt jelir lidah tidak laa tak normal..

sama jek..memula sy nk marah sbb maybe die terikut2 kat umah bbysitter ke..suke sgt jelir2..bile Ian n komen2 mak lain yg kata anak diorang pon jelir2..baru lega

Rosidah Hj. Romli said...

salam kak..saya rasa sedih sgt bila kak tutup blog (privete) seketika..ye la saya selalu mengikuti perkembangan Ian dan sentiasa berdoa utk kesejahteraan juga...bila saya try balik dah leh buka..gembira tak terkata..so kak jgn le privetekan blog Ian nie la..plz....Ian juga kekuatan saya..

http://damiafamily.blogspot.com

m@y said...

Jiey,
sgt comel Ian dh pandai noty2 jelir lidah gitu..dh pandai protes lak tu,bila org x bg dia mencebik.Sgt kiut oke!Pepepun..tu salah satu phase development budak..bersabar je la. ;p

mOmmy of Triplets plus One said...

mmg mcm big boy ah ur son diri camtu!

Syaz (MamaFarish) said...

jiey..iman pun sama...suka jelir lidah..

idah said...

nanti lama2 hilang sendiri la tu kak jiey...lagipun bagus jugak...itu pun satu proses pembelajaran jugak...

mummy_adam said...

windunyer ian.. lama xdpt baca update bout ian.. sorry auntie bz..

wah, ian dah besar n makin comel.. dh pandai mcm2 ek.. well done dear :)

Elyn said...

lawak tgk ian pandai jelir lidah......

alyyani said...

uh, aku mmg pantang budak jelir lidah. ian jgn jelir lidah dpn aunty eh. jiran aku suka sgt jelir2 lidah ke nia. nia pun da ngikut. tp aku stop kan habit dia tuh cepat2. kalau tak melarat.

Marsha~ said...

makin sayang bila tgk gambar2 dia ni......

Drama Mama said...

haha..memang biasa kot budak2 this age suka jelir lidah.cute ja, kelakar.. tapi kalau nenek2 tengok sure pot pet hehe

Ibu Eishah n Yusuf said...

amboi amboii..budak kecit ni pandai jelir lidah dah erkk??huhuhuhuhu..sangat chumeeeeelllll...jelir la lagi ian..mama x marah nyer...gertak jer lebey tuuu..kehkehkehkehkeh..jgn marah jieeyyyy..