Thursday, October 8, 2009

Get well soon..

Yesterday, I was admitted to Ampang Puteri to remove the Sebaceous Cyst. Admitted seawal jam 8.30 pagi dan fully recover from GA pada jam 12pm.

Sebakul buah-buahan dan ucapan semoga cepat sembuh dari pejabat..

Tapi kerana menantikan ketibaan doktor yang melakukan pembedahan untuk mendapatkan kebenaran keluar wad, saya hanya dapat keluar pada jam 830pm.

Sakit? Hmm.. sedangkan luka sedikit pun sudah perit, inikan pula bahagian badan kita dikorek-korek dan ditutup dengan 5 jahitan. Jawabnya, sampai sekarang pergerakan agak terbatas.

Hendak mengangkat Rayyan Ariff jauh sekali. Sudahnya, dia hanya bisa diletakkan di ribaan saya. Kasihan anak itu. Seharian kami tidak berjumpa dan kegembiraan jelas terpancar pada wajahnya sewaktu melihat saya.

Rayyan Ariff dikunjungi selsema lagi. Kasihan. Nampaknya, ujian pendengaran yang dijadualkan hari esok akan tertunda lagi. *sigh*

Moga Rayyan Ariff cepat sembuh. Moga saya cepat sembuh. Banyak yang harus kami 'kejar'.. =(

Sepatutnya, kami ke Cherating pada hari ahad nanti bagi menyambut hari ulangtahun saya. Namun terpaksa dibatalkan. Rugi juga apabila mengenangkan bayaran penginapan sudah dijelaskan.. Tapi tidak mengapalah, yang penting sembuh dahulu.



Mulanya, bercadang mahu ke Gedangsa pada hari sabtu nanti.. Walau terpaksa memandu perlahan-lahan namun saya sanggup. Tapi selepas procedure tadi, nampaknya segala perancangan akan terhenti seketika. Tiada open house. Tiada jalan2. Hanya di rumah sahaja. Sementelah hubby juga tidak akan berada di rumah. Outstation lagi.

Looking at the bright side, mujur juga prosedur ini dilakukan segera kerana bahagian dalam sudah bernanah kerana infection.

Belakang sudah terasa tegang, need to stop walau masih banyak yang ingin dikongsi.

P/s - Hanya sempat membaca blog teman2.. Bila kesakitan sudah berkurang, InsyaAllah saya akan tinggalkan jejak.. =)

More on Ian later.. =P

28 comments:

LyA said...

take care jiey...
cepat2 sembuh...

love...
iLHaMs n MaMa

ms ct said...

get well soon....wish you all the best...

eiNa said...

get well soon Jiey n Ian...
xpe xdpt celebrate di Cherating.. celebrate disini saje dh cukup jnji ngan Ian dan hubby u ade.. :)

AppleCrux said...

Jiey, get well soon ok! And to Ian too, semoga cepat sembuh dr selsema!

izzahazfar said...

SEMOGA LEKAS EMBUH AKAK!

Mama Qaseh said...

get well soon jiey...

Leen Die said...

get well soon dear..xpo rehat2 ok

Mamapinkie said...

Lahai Jiey, akak baru baca blog Jiey ari nie, tak tahu lak masuk spital...get well soon ya! dah lama sakit yea? sian Jiey....sapa jaga Ian yea while you're in the hospital? anyway, have a good rest my dear, semoga cepat sembuh..oh and Happy Birthday!! Kisses and hugs to Ian :D

Liana said...

Semoga Jiey & Ian cepat sembuh dan kembali sediakala... Tak per lah tak dapat ke cherating... mungkin next time pula...

iBu ZulFaQar RayYaN said...

semoga cepat semboh......... :)

Elyn said...

take care jiey!!!

Farah said...

semoga cepat baik luka jahitan tu jiey!

jangan ganas2 k..takpela atleast dpt juga riba ian

Rose Nieza said...

dear..semoga cepat sembuh...rehat tul2 yer.

NoreLL said...

take care....

Cikpid said...

Jiey..semoga cepat sembuh...

tp memikirkan Jiey yg kene jaga diri sbb br sembuh..n jg Ian tanpa bibik..n husband plak outstation..rs sayu plak..tabah yer

idah said...

semoga kak jiey cpt sembuh...

kak zue said...

jiey...moga cepat sembuh.

tini said...

ya, get well soon for both of u. wish i could help, tp apakan daya :( byk2 berehat jgn paksa diri.

mummy_adam said...

get well soon jiey.. take care k :)

Noina said...

Takpe jiey..pelan2 k..hurm..sihatkan diri tu dulu yek..Ina doakan Ian dan Jiey lekas2 sembuh.. :) Amin..

ita zakaria said...

Jiey, sembuh kan dulu luka2 tuh. jangan banyak gerak, apa lagi keluar rumah. harus menjaga diri Jiey dengan baik yer...semoga cepat sembuh yer...

MaMa DhiYYa said...

Semoga jiey cepat sembuh...
nervous sekejap baca entry jiey kena admit.. sib bait tak apa2
jaga diri baik2
Salam sayang buat rayyan =)

KLMari said...

Rehat banyak banyak...jangan lupa makan ubat supaya cepat sembuh...Same goes to little Ian...You guys take care, yeah !!!

Zety Zin said...

take care dear.

semoga cepat sembuh!

iem said...

Semoga jiey cepat sembuh...

Leen Die said...

jiey tekiu coz add leen as your reader..tekiuu jieyy ;))

mas said...

slm jiey...
mas doakn jiey cepat sembuh...
sikit je tu kan...(tp perit bila ingat kene toreh ni..da rasa dulu kene ceaser...)
yg penting bila tgk Ian msti rs da sihat kan...
jg kesihatan tau pape pn...

Noorlaila Mohamed Nor said...

Get well soon kak!
Kalau datang Cherating ke Kuantan
roger2 la sy
*mcm sy byk duit nak belanja kan?*
huhu