Thursday, October 1, 2009

Langkah seterusnya..

Dan, saya tidak akan berhenti menulis kerana catatan ini untuk cinta hati saya..
Dan, saya tidak akan berhenti menulis semata-mata kerana ada yang menyatakan 'pendapat yang tidak diundang'..
Dan, saya tidak akan berhenti menulis kerana masih ada yang menyokong, mereka menemukan 'semangat' di sini..
Dan semestinya, saya tidak akan berhenti menulis kerana ini adalah minat saya.. =)
.
Oh.. Saya sudah terfikir langkah seterusnya..
Mungkin Kerna Kasih Kita akan dibuka kepada selected readers sahaja.. Sampai bila?? Jgn tanya sekarang.. Saya belum 'pulih' sepenuhnya..
Maaf andai hanya 100 yang terpilih.. Kerana itu angka maksimum.. Kepada yang ingin terus bersama di dalam perjuangan ini, sila berikan email anda.. =)
.

P/s - 11-10-09 : Tarikh yang cantik, dalam susunan menurun.. Paling best, saya akan berusia 27 tahun pada tarikh itu.. En. Hubby, sila pastikan pengisian yang sempurna untuk tarikh itu.. Bagi menggantikan sambutan tahun lepas sekali.. :P

96 comments:

idah said...

salam akak....saya da lama ikuti blog akak...saya kagum dengan ketabahan Ian dan ketabahan akak n suami...tidak semua orang yang terpilih seperti akak..setiap yang berlaku ada hikmahnya...saya harap akak izinkan saya untuk terus menjengah ke blog akak...email saya...
edah_jue@yahoo.com

idah said...

salam...birthday akak 11.10...sama birthday dengan mak saya... :)

Syaz (MamaFarish) said...

jiey...happy birthday!! jiey jangan lupa invite saya skali..:D..

ibu_arifa said...

jgn lupakan daku Jiey..

email saya: menn_jitra[at]yahoo dot com

SharHanah said...

add me kak, fifapg2@yahoo.com

azzamoro said...

jiey..jgn lupekan i taw..

norazariah@gmail.com

iBu ZulFaQar RayYaN said...

adiex.yaya@gmail.com
my email....-ibu zulfaqar rayyan

Pnut said...

Jiey-kalau kita menulis blog ni mmg begitulah ada je pendapat tak diundang,

jadi blogger ni kena kental sikit, ala-ala artis gituk..tak semua orang suka kita...

Akak udah 9 tahun nulih blog, faham bebeno dengan senario camni.. yang penting, kita tau apa kita tulis, dengan izin suami, dan tidak menulis yang menyakitkan hati orang lantak le apa orang nak kata...

Apa pun, please count me in dalam 100 tu ye...

pu3mawar said...

Salam,
jiey akak salah sorang silent reader blog jiey... kalau di had kan... tak berpeluanglah kot... semoga jiey terus tabah....
cepotet79@yahoo.com

Ibu Eishah n Yusuf said...

jiey..masukkan erni dlm list..erni nak follow citer jiey...ni add email erni.. anne_djuliet@yahoo.com

incik said...

slm..akak..sy tgk blog akak tiap hari..sbb ian..masukkan sy dlm list ye... ms_ziella@yahoo.com..sedehla klw x dpt bc ttg ian da..

Anonymous said...

mama jiey...count me in...

love,

ninie

Adinina said...

aaa Jieyyyyyyy jgn tutupp...nak nangis ni..ish ish sape lah hamba Allah tu...

tp kalau nak lock pun, please accept me as one of the 100 k....

nina_307@yahoo.com

Noor Hanisah Mohd Ishak said...

nisah_dphm@yahoo.com

hye, im ur silent reader.
salam dari bumi jordan.

MeL said...

jiey, invite i k..melly05@gmail.com ;)

Nana Aziz said...

salam jiey, jgn lupe mskkan sy utk selected reader jiey k. walaupun sy x kenal jiey, tp sy suke bc coretan jiey..

my email: ryugienna_anne@yahoo.com

e.l.i.s.s.m.i.e said...

elissmie@gmail.com

bertindak mengikut arahan :)

14-10-09 - anniversary kami yang ke 2 :P

eiNa said...

jiey : email eina.. the_a3lina@yahoo.com
sy nak ikut citeee Ian yg ensem dan kuat semangat nii..

epi besday in advance!!! =)

AdwanEncem said...

auntie jiey.... jgn lupa add adwan lam senarai tu tau.... nnt adwan rindu kat ian macho lak....kat bawah n email mama ek...

dindaa81@gmail.com

muah skit kat ian tu....

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

Jie.. kadang2 orang kompius yang kita menulis ni sebagai diari hidup kita.. kita citer apa yang terjadi dalam hidup kite.. hidup seharian kita tak sama ngan orang lain... yang pelik nye orang lain ni macam tak leh terima inilah diri kita hidup kita...

Sebenarnya bagus buat macam ni.. mungkin kat luar tu ramai ibu2 yang down sebab anak dia tak sempurna tapi tak tahu yang bukan dia sorang jek... ada ibu2 lain yang senasib yang kuat macam jie...

citer jekk jie.. untuk rujukan ibu2 macam jie... kita ni tak tahu nasib kita.. mungkn tulisna jie boleh kasik semangat kat orang lain... tapi satu lah nak cakap

Jie respek awak lah.. sebabbb masa jumpa jie.. dia layan ian macam budak lain ok.. bukan dia manjakan lelebey... memang amazing tengok jie layan anak dia.. rasanya wahhh bagus dia niii.. tak kenal maka tak cinta kan? sapa dah jumpa jie tahulahhh

-- LoVe.. LiFe -- said...

jiey...
be strong...
keep in moving...
jgn lupa invite akak k...
lyaliani@yaoo.com

~Puteri-Nuur~ said...

Jiey,
Please count me in ;)

izzahazfar said...

salam kak jiey..

zah nak jd org pertama shor list boleh..?harap akak mengerti kenapa ya..mungkin zah masih baru akak kenali tp cerita akak buat zah dan suami matang dlm mendidik anak...

salam utk ian..baju oren...ian nampak comel!

izzahazfar@gmail.com

lina said...

salam, do add me in please, ellepetite1@hotmail.com, a silent reader who admires your courage, thank you

ErNa said...

erna5974@yahoo.com

KasiH said...

salam jiey,

ryn silent reader je sebelom nih...memg tk sokong kalo jiey benti menulis kalo selected reader yup, ryn setuju sebab ryn pn wat mende yg sama...

p/s : penulisan jiey byk memotivasikan ibu2 yg lain diluar sana..pd lalat2 its too much too judge...they not in ur shoes...

m@y said...

Jiey,
jangan lupa add..

mayra_solace@yahoo.com

Mama Qaseh said...

saya nak..saya nak..
email : mrmrssazmar@gmail.com

thanks..

NoreLL said...

jgn mengalah..
sy di blakang anda..
teruskan minat..
asal bahgia...

nk jgk jd selected readers.

lela_is220@yahoo.com

chaiyok..chaiyokk...

mama ilham said...

add kan saye juge dlm list tu ye.... ammy146@yahoo.com

Cikpid said...

wah..lawa tarikh besday thn ni..

kalo nk private jgn dilupekan sy di sini okeh..

cikpid@yahoo.com

nieza said...

jiey..
nak terus membaca your blog. Harap can include me in. nieza5@gmail.com.

wan said...

kawe ni biaso dah dok baco blog mu..

kawe pun nak share samo2 kisah ini..

teruskan menulis..sekurang2 mu ado tempat nak bercerita..deh

wan_isme@yahoo.com

AppleCrux said...

Jiey dear,
Pls include me in okeh?

azurai317[at]gmail[dot]com

Muahss..!

Liana said...

wa...cantik tarikh lahir jiey tahun nie... Ummi harap ummi dapat ler terus mengikuti perkembangan Ian...

ini email ummi :
manjakusayang@ymail.com

mama auni firdina said...

salam jiey..slmt hari raya yer..hmmm jiey,tlg add sya yer..

zurazmas@yahoo.com..

hrp2 jiey terima ekk..rindu la nk tgk ian..

anyway,happy birthday jiey..moga pjg umo n dimurahkan rezki..n bahgia di samping suami dan rayyan..

syira said...

alhamdulillah..xjadi..
kalau xkeberatan, add lah saya nye ^_^ pls..pls..

suka ikuti perkembangan ian.

basyira@gmail.com

Anonymous said...

eventhou i never left my comment, please add me... sitinoraini@yahoo.com

SITI

auspicious_me said...

salam jiey

masukkan akak jugak yer.mmg tak ketinggalan baca entri jiey.sedih pulak kalau tak selected among 100 readers.

emel akak: azlina_yahya@yahoo.com

misz_nierah said...

kak,jgn lupekan sy. huhu...ni email sy mh_102@yahoo.com

sy pon tgh x stabil skrg...dlm kesusahan skrg ni. T_T

PUTRALAN said...

Salam ziarah dari saya

lini said...

add sy jugak kak...even jarang/tak penah kasi komen..tp sy ttp bace blog akak...siap bookmark lagi... ur inspire me..

marlini17@yahoo.com

ME said...

Jiey, Happy Birthday.
Cerita2 Jiey memberi kekuatan kepada Me untuk terus membimbing anak Me Luqman, wpun Me tak mampu menulis seperti Jiey. Izinkan Me terus menjadi pembaca Jiey. mashitohahmad@yahoo.com

alyyani said...

oit, cam biasa, invite aku. alyyani@gmail.com

waa..bday ko this year mmg cantik date nye. alimin pun kena la make the day perfect as the date. cewah!...

KLMari said...

Dear Jiey...kalau masih ada ruang lagi, harap termasuk sekali..:)

Happy birthday in advance...(in case tak sempat, nanti blog dah private pulak..:)
Be strong, and semoga semuanya dipermudahkan buat Jiey, hubby dan juga si kecil Ian yang truly a fighter...take care !!!

syaheedaadzlan@gmail.com

Zety Zin said...

salam...

i'm one of ur silent reader.
harap2 dapatlah invite saya jugak.

zetyzin at gmail dot com

p/s:birthday kita nak dekat2 ek. saya punya 4 hari after jiey :)

Anonymous said...

akak juga silent reader..tp seorg wanita n ibu seperti gee...

add me: nazlynn1980@yahoo.com

Marsha~ said...

bestnyaaa birthday dah dekat.. sy dah lama tk dpt sambut dgn hubby.. bertahun dah tak sambut.. huhuhuhuh..

jgn lupe invite sy jugak.. marcia.zlyana@gmail.com

orangorang said...

minat baca catatan k.jiey

add me : izzikri@gmail.com

tini said...

moga saya terus berpeluang. jgn la saya tercicir marmarmunchuk@yahoo.com

Reena said...

kak jiey dont forget reena...reena dari dulu memang tak sabar tgk perkembangan ian...always hoping one day he ill be perfect...i really happy to see u giving n doing so much for ur child...

reen_dhaliwal@yahoo.com

Elyn said...

alamak i terlepas apa ni jiey?? nak keen korek entry lame ..... btw jieyyy i luveee sgt oren kaler.....

mirah said...

oh mirah nak follow juga. email mirahfaisal@gmail.com. tq jiey

mamamiera said...

tentunye zai mahu mengikuti kisah 'kerna kasih kita'
mahu tahu perkembangan ian yg encem dan bijak smpai bile.. oleh itu jiey harus pilih zai dlm 100 tu. n email zai
(putriz_81@yahoo.com)
jiey, besday taun nih mmg cntik ben0 le angke tuh.. mdh2an ade ong lah ye..

ita zakaria said...

Ian, jangan tinggalkan Sarra yer. nih emel ummi Sarra; larrapoos@yahoo.com

Jiey, ita juga akan mengikuti langkah Jiey. Lama dan berhasrat nak tutup, nanti bagi emel Jiey yer...

(kita hanya mampu 'menutup' blog sendiri, tapi tak mampu nak 'menutup' mulut orang! sabar lah Jiey...even Ita tak tau ape puncanya. Sabar yer...

ita zakaria said...

Lupe laks..hepi birthday in advance... semoga Jiey mendapat limpah rahmat dari Illahi. Semoga tabah membesarkan zuriat tercinta, semoga gembira selalu bersama yang tersayang...semoga panjang umur, murah rezeki Jiey sefamily. hepi birthday...

Ummu Muhammad Tasneem said...

Salam jie.. sy baru lg ikuti blog jiey.. Sy jumpa blog jiey ni.. sbb di ofis ada sorg kakak yg punya mslh yg hmpir sama dengan anak jiey ian.. jd sy tolong searchkan apa2 sumber di internet.

Pendapat sy cuma, kalau jiey lock kan blog jiey nih.. nnti org2 yg cuba search apa2 sumber dlm internet nih, xkan jumpa perkongsian jiey nih... betulkan? kesian diorg .. 2 sen dr sy..

adiemad@gmail.com

mas said...

invite me also....
kuatkan semangat tau...
mas doakan jiey tabah...mas bangga ngn jiey...

sweet2ina@yahoo.com

Honeyzza said...

Salam jiey..
i'm one of ur silent reader..hari-hari baca tulisan jiey n seronok melihat ian..hopefully saya akan dapat terus membaca coretan jiey. .

haniza_hussin@hotmail.com
www.honeyzza.blogspot.com

mamayan said...

saya pon nak teruskan baca jugak....don't forget to add me..

ps: dh lama baca pasal Ian. pernah jugak tinggal komen. dulu pon dah pernah bagi email sekali. now bagi lagi sekali. hope dpt terus baca.

eziannr@gmail.com

Anonymous said...

saya nak jugak
phynine@yahoo.com

+ sEe NiEsOt + said...

kak jiey..
klo sudi.. mskkn sy sekali ye..

dar3d3vilgur7@yahoo.com

happy birthday in advnce..
may Allah bless u alwys..
may all ur wish comes true..

=)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

hepi besday jiey..jgn lupa yana tau..nanti rindu kat ian..

kag4477@yahoo.com.my

(no plet keta tuh):))

sarah said...

saya selalu mengikuti kisah Ian.saya ingin terus bersama mengikuti kisahnya n kejayaannya.

es_nadiah@yahoo.com

Farah said...

saya ! saya! saya!

email:mylildreamz@gmail.com

~H @ N i ~ said...

kak jiey kite nk include dlm list tuh bley??

nak tahu pkembangan ian n ur fmly also

hanie_smiles@yahoo.com

Yann said...

Sy pun nk jugak

suterabatik@gmail.com

Cik Tudung Merah said...

eh eh sebaya rupe nye kite ni jie..
jgn lupe put me on ur list..

intandiana.mohdshah@yahoo.com'

doa orang yang teraniaya, sememangnye akan dimakbulkan

kak zue said...

salam jiey..
jangan lupa add akak jg..tak best blogging kalau tak dapat baca citer jiey & ian.
ni emel akak..

www.idadr_maya@yahoo.com.my

u can always emel me if u need help/advice..whenever u feel good/bad.

K~UN said...

kak jiey^mien tgk blog sy??best2!hehe..suka baca story akak..walaupon sekadar silent reader=)

*i`ll always support u whatever u do,sis!gambare!

[I][T][A] said...

jiey happy bday... jgn lupa add ita skali okey...

Sufeenan779 said...

Jiey,
kisah jiey dan ian byk memberi inspirasi dan semangat pd mereka di luar sana
teruskan niat murni mu
ramai yg mendokong jiey

terima kasih diucapkan andai jiey sudi add saya :

bicara.sufee79@gmail.com

Mamapinkie said...

Salam Jiey...akak tak sempat nak tanya Jiey personally kenapa nak tutup blog/limit kan cause akak tak berapa sihat nie..anyway, please add me in your list of people yea :D

shahreenaz@gmail.com

Nanti will email you soon ya...take care and kisses and hugs to Ian!

Noina said...

ala Jiey..dapat ke nak masuk antara org2 100 nih..huhu..ramainya peminat jiey..

Ina pun penah rasa nak tutup gak dulu..tapi bila ada yang kata jgn tutup..kesian pulak kat org2 nak tau ttg Nabila..terutama pada mereka yang ada anak2 istimewa. mereka baca blog2 kita nilah..mereka dpat bantu anak2 mereka..dapat pengetahuan..

Ina pun banyak dapat tau dari blog Jiey..sangat2 kagum dengan Ian..kuat semangat!masukkan Nabila yek.. :)

ni email ina : antu_suci83@yahoo.com

eyzzah said...

Jiey, jangan lupa eyzzah ok.

eyzzahbatrisyia@yahoo.com

Puteri said...

pls add me. would love to read more.anak kita sebaya.

ms ct said...

SALAM KAK JIEY....

SAYA SILENT READERS AKAK...SELAMAT HARI LAHIR...MAY ALLAH BLESS YOU AND FAMILY. ANDAI AKAK PRIVATE BLOG AKAK..DI HARAP SUDILAH KIRANYA AKAK INVITE SAYA...


larasatiaisya@hotmail.com

MaMa DhiYYa said...

jangan tinggalkan daku..
ian.. oick auntie tau..
nurainin@sarawaknet.gov.my

Rofaizal Jaafar said...

Walaupun saya org baru harap dpt masukkan saya dalam list tu.. Ni email saya faizal525i@gmail.com TQ..

asliani ahmad said...

aslkm akak...sy dah lama follow blog akak...membaca setiap tulisan akak...so nanti kalo nak buat selected reader,pls add my email k...
liani_farahwardiah@yahoo.com

MamaHana said...

jiey, invite linda sekali ek... fakhrulinda@yahoo.com. linda pun tgh privatekan blog nie... nnt jiey emailkan linda jiey punya email address ek... linda tak boleh nk update blog nie kat opis skrg nie, smuanya dah di block... ntah aper2 jer diorg nie... tggu la bila linda dah install streamyx kat umah nnt, baru la leh active berblogging semula..... invite me tau jiey...

p/s: pedulikan org yg tak pernah mengerti akan keistimewaan kurniaan Allah dan tak pernah bersyukur dgn apa yg mereka miliki...

Mamahana@Linda

Leen Die said...

Jiey jgn tinggalkan daku...add me as ur reader ok..please...tpkan jiey Ian nmpk chubby dah sikit

Ijah @ Fariza said...

salam jiey

birthday kita lebih kurang jer...Selamat harijadi in advance..semoga ape yang jiey harapkan akan tercapai.amin.

jemput saya ye..

ijah_124@yahoo.com

harap-harap saya readers yang bertuah..

IEM said...

salam jiey,

kalau sudi masukkan saya sekali ye...

imtinan@myipo.gov.my

anemachey said...

salam...saya ur silent reader..suka sgt baca catatan jiey...dengan cacatan jiey buatkan saya lebih bersemangat nak jd ibu yg terbaik buat qaseh saya...tabah sungguh hati jiey....

anemachey08@gmail.com

||alis|| said...

saya mengikut setia blog awak (baca dlm backdated bila ada masa lapang dan dah habis baca pon)

tak pernah hantar komen kerana saya suka selam semangat yg awak punya, yg mungkin tiada pada saya sampai bebila pon... rasanya saya tidak layak pun.. :)

salam hari lahir dari saya. agak awal tapi lagi baik kan? hehehe..

alis_mysara@yahoo.com. harap sudi terima kehadiran saya sebagai pembaca pilihan blog awak :)

Dandelion said...

jieyyy ala jgn la privatize. tp kalau privatize jemput kiter tau.

~ChEnTa~ said...

ko tau emel aku kan..

Ladybird Searcher said...

Selama ni sy silent reader...Tolong include nama sy sekali ye..azshadi80@yahoo.com

Anonymous said...

salam.. akak... saya juga merupakan silent reader akak.... saya hormati keputusan akak andai ingin memprivatekan blog ini.. andai masih lagi ada kekosongan diantara 100 yang terpilih, saya harap akak boleh add kan saya sekali...:P

happiness_senyum@yahoo.com

10q..

ijan baik said...

kholizan@yahoo.com.my...

Nieza Ishak said...

Jiey,

Nieza pun jangan dilupakan ..

k_nieza79@hotmail.com

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

jiey..
jgn lupe saye..aqil & aqif..

mummy_miqhael@yahoo.com

puteri said...

i'm one of ur silent reader...plz include me..ske sngt bace blog ni...inspire me to be good doctor (^_*)

yatie chomeyl said...

mokcik, sori la xdey jugop nok jupo time kelik baru nih..ralat sangat raso tapi jadual packed sungguh..huhuuhuh..xdey nok kutil2 Ian hensem.

pssstt: jange terlupo add e-mail ore deh klu nok wat private tu : dasar_chomeyl@yahoo.com

Rose Nieza said...

Jiey, Selamat Hari Raya. Rose dah lame x mengupdate blog.Bz dgn anak kecik la konon.Hehe.Invite Rose sekali tau.Pastu kalo ade facebook, add rose yer. Cari rosejai nye profile name.